Kanada Vizesi

Kanada Vizesi Gerekli Belgeler

Kanada Geçici Oturum Vizesi

Geçici Oturma İzni (Ziyaretçi) Vizesi – Evrak Listesi

Bu evrak listesi online ya da Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceğiniz başvurunuzu hazırlamanız esnasında size yardımcı olacak bilgiler içermektedir.

Başvuru formlarının eksiksiz doldurulmasına ve istenen evrakların tamamının başvuru formlarıyla birlikte sunulmasına dikkat ediniz.

Doğruluğundan emin olduğunuz bir elektronik posta adresi temin etmeniz, başvuru sürecinde gecikmeler olmasını engelleyecektir.

Vize başvurunuz sunduğunuz bilgiler doğrultusunda değerlendirilecektir.

Sunduğunuz belge ve bilgiler aşağıdaki hususları net olarak açıklamalıdır:

Kanada’ya yapacağınız ziyaretin sebebi

Ziyaretiniz süresince masraflarınızı karşılayabilecek finansal yeterliliğinizin olduğu

Vize Cadde Size verilmesi öngörülen vizenin süre bitiminde ülkenize geri dönmenizi gerektirecek bağlarınızın kanıtı

İngilizce veya Fransızca olmayan belgeleri yeminli tercüman tarafından onaylanmış suretleriyle birlikte sunmanız gerekmektedir.

Not: Yalan beyanda bulunulması veya sahte evrak sunulması durumunda başvuru otomatik olarak reddedilecektir. Bu durum sonucunda kanuni işlem başlatılma olasılığı da bulunmaktadır.

Başvurunuzla birlikte sunulması önerilen belgeler

Seyahatiniz süresince masraflarınızın karşılanacağına dair istenen evraklar:

Son 6 aylık banka dökümü veya banka hesap cüzdanı

Varlıklarınız ve/veya diğer gelirlerinizi gösteren belgeler (tapu, araç ruhsatı, kira geliri, yatırımlarınız vs…)

Eğer masraflarınız Kanada dışında ikamet eden/faaliyet gösteren bir kişi/kurum tarafindan karşılanacak ise: durumu izah eden detaylı bir dilekce, masraflarınızın tarafından karşılanacağını garanti eden garantör kişinin veya kurumun ilgili dilekçesi ve belgeleri (Çalısma belgesi, banka hesap dökümü, tapu vs…)

Eğer masraflarınız sizi Kanada’ya davet eden kişi tarafından karşılanacak ise: bu kişinin çalışma belgesi, banka hesap dökümü, ve Kanada Gelirler Müdürlüğü`nden verilen en son Notice of Assessment belgesi veya T4 belgesi; Kanada’daki statüsünü gösteren evrak kopyası (kimlik, pasaport, göçmenlik kartı veya geçerli öğrenci /çalışma izni)

İş durumunuza dair evraklar:

İşyerinizden alınacak, çalışma sürenizin, görev tanımınızın, maaşınızın belirtildiği dilekçe, güncel maaş bordrolarınız ve işvereniniz tarafından verilecek seyahat izin belgesi

Emekli iseniz: emekli maaş banka cüzdanı ve birikimlerinizi gösteren belgeler

İşyeri sahibi iseniz: ticaret odası kaydı, sicil gazetesi örneği, vergi levhası, gelirinizi beyan eden evraklar, iş faaliyetlerinize ilişkin belgeler (sözleşmeler vs…)

Öğrenci iseniz: öğrenci işlerinden öğrenci olduğunuzu tasdik eden, okul numaranızı, bölümünüzü, eğitim yılınızı içeren belge ve güncel transkript

Geçerli bir öğrenci vizesine sahip olup Kanada’ya dönmek ve eğitimine devam etmek isteyenler :

Kanada’daki eğitim kurumunuzdan alacağınız öğrenci belgesi ve yeni tarihli not dökümü. (transkript)

Geçerli bir çalışma iznine sahip olup Kanada’ya dönmek ve çalışmaya devam etmek isteyenler:

Kanada’daki işvereninizden alacağınız, hala aynı kurumda çalışmakta olduğunuzu ve beklenen çalışma sürenizi belirten mektup.

Kanada’ya iş seyahati yapmak isteyenler için:

Çalıştığınız firma veya kurumdan Kanada’daki firmaya yapacağınız ziyaretin nedenlerini açıklayan bir görevlendirme yazısı

Kanada’da bulunan firmanın veya kurumun sizi davet etme nedenlerini içeren davet mektubu

Kanada’ya sizi davet eden kişiden istenen evraklar:

Aranızdaki akrabalık bağını ispatlayan evrak (vukuatlı aile nüfus örneği)

Sizi davet eden kişi tarafından yazılmış, aranızdaki bağı açıklayan detaylı davet yazısı; bu kişinin Kanada’daki statüsünü gösteren evrak kopyası (kimlik, pasaport, göçmenlik kartı veya geçerli öğrenci /çalışma izni)

18 yaşından küçük, ebeveynleri olmadan veya tek bir ebeveyn ile seyahat edecek kişiler için:

İngilizce bilgiler için linke tıklayınız: Instruction Guide [IMM 5256]. Bu bilgileri Fransızca okumak için linke tıklayınız: Guide d’instructions (IMM 5256)

Vukuatlı nüfus kayıt örneği, vize başvurusu yapan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi, her iki ebeveynin de pasaport (ya da nüfus cüzdanı) kopyaları

Kanada’ya davet eden kişinin pasaport ve kimlik kopyaları, elektronik posta adresi ve Kanada’daki ikametgah adresi

Pasaport:

İran’da ikamet edenler için: Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda pasaportunuzun kimlik bilgilerinizi içeren sayfa dahil vizeli ve mühürlü sayfalarının tamamının fotokopisini sununuz. Aslını ne zaman tarafımıza vereceğiniz size ayrıyeten bildirilecektir. İran’da ikamet eden başvuru sahipleriyle ilgili bilgileri İngilizce ya da Fransızca olarak okuyabilirsiniz).

Başvuru yaptığı esnada vatandaşı olmadığı bir ülkede bulunan kişiler için:

Bu ulkede ikamet ettiginizi veya gecerli olan yasal statunuzu gosteren evrak.

Yukarıda belirtilen evraklar dışında sunmak istediğiniz başka evraklarınız varsa bunları başvurunuz ile birlikte sunabilirsiniz. Daha önceki seyahatlerinizi görebilmemiz için önceki pasaport(lar)unuzu sunmanızı tavsiye ederiz.

Kanada Öğrenciler İçin Eğitim Vizesi

Öğrenim İzni (Öğrenci Vizesi ) – Evrak Listesi

Bu evrak listesi online ya da Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceğiniz başvurunuzu hazırlamanız esnasında size yardımcı olacak bilgileri içermektedir.

Başvuru formu ve istenilen evrakların tamamının birlikte ve aynı zamanda teslim edilmesine dikkat ediniz.

Doğruluğundan emin olduğunuz bir elektronik posta adresi temin etmeniz, başvuru sürecinde gecikmeler olmasını engelleyecektir.

Vize başvurunuz; sunduğunuz belgelerdeki bilgiler doğrultusunda değerlendirilmektedir. Ancak, başvurunuzun ek belgeler eşliğinde eksiksiz olarak sunulması vizenizin onaylanacağını garanti etmez.

Sunduğunuz belgelerdeki bilgiler aşağıdaki hususları net olarak göstermelidir:

Kanada’ya yapacağınız ziyaretin sebebini.

Ziyaretiniz süresince masraflarınızı karşılayabilecek finansal yeterliliğinizin olduğunu.

Size verilmesi öngörülen vizenin süre bitiminde ülkenize geri dönmenizi gerektirecek bağlarınızın olduğuna dair kanıt.

İngilizce ya da Fransızca olmayan belgelerin yeminli tercüman tarafından onaylı ve tercümeli suretlerinin sunulması zorunludu.

Not: Yalan beyanda bulunulması veya sahte evrak sunulması durumunda başvuru otomatik olarak reddedilecektir. Bu durum sonucunda kanuni işlem başlatılma olasılığı da bulunmaktadır.

Başvurunuzla birlikte sunulması önerilen belgeler

Kanada’daki Belirlenmiş Öğrenim Kurumundan aldığınız Kabul Mektubu (Üniversite, Kolej, Okul vb.); kabul edildiğiniz programın adını, başlangıç tarihini, programın süresini ve kayıt için belirtilen son tarihi açık bir şekilde belirtmelidir.

Varsa, burs kazandığınıza dair mektup ya da diğer finansal destekler.

Akademik geçmişinize dair belge (transkript, diploma), Lisans, Yüksek Lisans, Doktora dereceleri ve varsa önceden katılmış olduğunuz eğitim programlarına dair belgeler.

Uluslararası geçerliliği olan İngilizce (IELT veya TOEFL) ya da Fransızca (DELF veya TEF) dil sınavı belgesi.

Kanada’da eğitim göreceğiniz süre zarfındaki konaklama bilgileri.

Bir sayfada, hedeflerinizi ve öğrenim planınızın geçmiş, şimdiki ve gelecekteki kariyerinizle nasıl örtüştüğünü açıklayınız.

Québec Eyaleti Kabul Belgesi (CAQ): Eğer Québec Eyaleti’nde öğrenim görmeyi planlıyorsanız, Eyaleti Kabul Belgesi (CAQ)’ni eyaletteki yetkili makamlardan temin etmek zorundasınız.

Tüm masraflarınızın karşılanacağına dair sunulması önerilen belgeler:

Son 6 aylık banka dökümü veya banka hesap cüzdan(lar) ınız.

Varlıklarınız ve/veya diğer gelirlerinizi gösteren belgeler (tapu, araç ruhsatı veya kira geliri)

Masraflarınız farklı bir kişi ya da kurum tarafindan karşılanacak ise; bu şahıs ya da kurum ile olan bağınızı anlatan detaylı bir dilekçe (şahıs ya da kurum tarafından yazılmış olmalı) ve sizin Kanada’daki öğreniminiz süresince bu kişi ya da kurumun sizin masraflarınızı karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olduğunu kanıtlayan belgeler (İşe alım belgesi, banka hesap dökümü, tapu vs)

Şayet sizi davet eden kişi tarafından karşılanacak ise; işe alım belgesi, banka hesap dökümü, ve Kanada Gelirler Müdürlüğü’nden en son verilen Notice of Assessment belgesi, T4 belgesi

Kanada’daki yasal statüsünü gösterir belge (vatandaşlık, daimi oturum sahibi, geçerli vize vs.)

Son 3 yıldır çalışıyor iseniz: Çalışma süresini, hangi pozisyonda çalıştığınızı, maaşınızı belirten, iş yerinizden alacağınız ayrıtılı , yeni tarihli bir yazı ve maaş bordrosu. Serbest çalışan iseniz; gelir, faaliyet belgesi, iş ruhsatı, sözleşmeler vs.

Sabıka kayıdı: Suç kaydınızın olup olmadığını gösteren belge . Ayrıntılı bilgi için linke tıklayınız: http://www.cic.gc.ca/english/information/security/police-cert/ .

Öğrenim süreleri boyunca ailelerinin refakatinde olmayacak olan 18 yaşından küçüklerin:

Yalnız başına seyahet edecekler için , talimatlara bakınız, Guide IMM 5269

Eksiksiz doldurulmuş noter tasdikli muvafakatname formu, IMM 5646

Vukuatlı nüfus kayıt örneği, ebeveynlerin ve Kanada’da sizi davet eden ya da size vasi olacak kişinin kimlik belgelerinin kopyasını temin etmeleri zorunludur.

İran’da ikamet edenler için: VAC aracılığıyla yapılan başvurularda pasaportunuzun kimlik bilgilerinizi içeren sayfa dahil vizeli ve mühürlü sayfaların tamamının fotokopisini sununuz Aslını ne zaman tarafımıza vereceğiniz size ayrıyeten haber verilecektir.İran’da ikamet edenler için ayrıca mesaja bakınız.

Vatandaşı olmadığınız ülkede başvuru yapanlar için halihazırda başvuru yaptığınız ülkedeki ikamet ettiğinizi veya geçerli olan yasal statünüzü gösteren evrak.

Yukarıda istenen belgeler dışında öğrenim planlarınızı destekleyici olduğunu düşündüğünüz ilave belgeri de sunabilirsiniz.

Kanada Çalışma Vizesi

Kanada’da geçici süreli çalışmak

Bu vize bürosunda çalışma vizesine başvurmak için, bu vize bürosu tarafından hizmet verilen bir ülkenin vatandaşı olmalı ya da bu ülkeye yasal olarak kabul edilmiş olmalısınız (detayları İngilizce ya da Fransızca olarak okuyabilirsiniz).

Kimler başvurmalı
Kanada’da geçici süreli çalışmak için uygun olup olmadığınızı ve çalışma vizesine ihtiyacınız olup olmadığını öğrenin.

Nasıl başvurmalısınız (Vize Cadde ile irtibata geçiniz)

Eşler ve medeni hukuk partnerleri
Kanada’da çalışan birinin eşi ya da medeni hukuk partnerleri için mevcut seçenekler.

Çocuklar
Reşit olmayan çocuklarınız ister kendileri için başvuruyor olsunlar, ister size eşlik ediyor olsunlar, bunun için özel gerekler vardır ve öğrenci vizesi edinmeleri gerekebilir.

Başvurduktan sonra
Başvurunuz nasıl işleme alınacak ve neticeden Vize Cadde tarafından haberdar edileceksiniz.

Varış
Kanada’ya vardığınızda ne olacak (detayları İngilizce ya da Fransızca olarak okuyabilirsiniz).

Kanada’ya geri dönen geçici yabancı uyruklu çalışanlar
Kendi ülkelerinden Kanada’ya geri dönen Geçici Yabancı Uyruklu Çalışanlar için bilgiler.

Özel Programlar

Bu programlara başvuran kişiler farklı prosedürler izlemelidirler:

Uluslararası Kanada Tescübesi (detayları İngilizce ya da Fransızca)

Live-In Caregiver Programı
Eğer Kanada’da dadı, bakıcı veya au pair ya da çocuk bakıcısı olarak çalışmak istiyorsanız, Live-in Caregiver Program sizin için uygun olabilir. (detayları İngilizceya da Fransızca)

Kanada Vizesi İçin Yeni Biyometrik Koşullar:

2013 yılı sonbaharından itibaren, 29 ülke ve 1 bölgenin vatandaşları aşağıda listelenen başvuruları yaparken hem biyometrik bilgilerini (parmak izi ve fotoğraf) sunmak, hem de bununla ilgili bir ücret ödemek zorunda olacaklardır.

turist vizesi, (detayları İngilizce veya Fransızca olarak okuyabilirsiniz)

öğrenci vizesi (İngilizce veya Fransızca), ve

geçici çalışma izni (İngilizce veya Fransızca).

Halen bazı Vize Başvuru Merkezleri (VAC İngilizce veya Fransızca) biyometrik bilgi toplayabilmektedir. Ancak bu hizmet 2014 yılı itibariyle tüm VAC’ler tarafından verilecektir. Eğer söz konusu zorunluluk başlamadan önceki bir tarihte biyometrik bilgi kabul edebilen VAC’lerden birine yapacağınız başvuru esnasında gönüllü olarak bu bilgileri sunmayı tercih ederseniz, belirli indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Daha fazla detay için Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı’nın web sayfasını ziyaret edebilir (İngilizce veya Fransızca) ve aşağıdakiler dahil çeşitli konularda bilgi edinebilirsiniz:

Biyometrik bilgilerinizi nerelerde sunabilirsiniz.

Kanada Kalıcı Oturum Seyahat için Vize

Kanada Dışında Yaşayan Daimi Oturum Hakkı Sahibi Kişiler

Kayıp veya çalınmış daimi oturum kartları

Eğer daimi oturum kartınız kaybolursa veya çalınırsa, kanun dışı kullanımını engellemek amacıyla bunu hemen bildirmelisiniz. Lütfen vize cadde ofisiyle irtibata geçin.

Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) ile Kanada’ya giriş yapmak

Eğer Kanada dışında outran bir Daimi Oturum Hakkı Sahibiyseniz ve geçerli bir daimi oturum kartınız yoksa, yeni bir karta ancak Kanada’ya döndükten sonar başvurabilirsiniz. Daimi oturum kart başvuruları sadece Kanada içinde yapılabilir.

Geçerli bir daimi oturum kartı olmadan Kanada’ya dönebilmek için Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesine (PRTD) başvurmalısınız. Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) ile Kanada’ya sadece bir kere giriş yapabilirsiniz. Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesine (PRTD) ye başvurmak için lütfen Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) başvuruları ile ilgili bölümü inceleyiniz.

Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) sadece tek giriş için geçerli olduğundan Kanada’ya her gidişinizde yeni bir PRTD başvurusu yapmanız gerekecektir. Bu durumdan kaçınmak için Kanada’ya gider gitmez yeni bir Daimi Oturum Kartına başvurmalısınız. Daimi Oturum kartına başvurmak için lütfen Vatandaşlık ve Göçmenlik Kanada (CIC) sayfasında ilgili bölümü inceleyiniz(detayları Ingilizce ya da Fransızca olarak okuyabilirsiniz).

Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) başvurunuzda bu statünüzü kaybetmediğinizi göstermelisiniz.

Daimi Oturum Hakkınızı Kaybetmek

Daimi oturum hakkınız/statünüz Kanada’da ikamet etmenizi sağlar ancak Kanada dışında yaşayacağnız süreyi kısıtlar. Bu statünüzü aşağıdaki durumlarda kaybedebilirsiniz:

Zorunlu ikamet süresini zorunluluklarına uymazsanız daimi oturum hakkınızı kaybedebilirsiniz. Daimi oturum hakkınızı muhafaza edebilmek için Beş senelik bir sürenin en az iki yılını Kanada’da geçirmeniz gereklidir.

Eğer ciddi bir suçtan dolayı hüküm giyerseniz Kanada’dan sınırdışı edilebilir ve daimi oturum hakkınızı kaybedebilirsiniz.

Kanada vatandaşı olduğunuzda artık daimi oturum hakkı sahibi kişi statüsünde olmazsınız.

Not: Eğer geçmişte daimi oturum hakkı sahibi statüsü kazandıysanız ama senelerdir Kanada’da oturmadıysanız ve bir hakim tarafından yapılan bir sorgu sonucu bu statünüzü kaybetmediyseniz, yine de daimi oturum hakkı sahibi kişi statüsünde sayılırsınız.Eğer Kanada’ya geçici süreyle (ziyaret, çalışma veya okuma) gitmek istiyorsanız, Kanada’ya seyahat etmeden once daimi oturum statünüzün değerlendirilmesi gereklidir.

Eğer resmi bir değerlendirme yapılmasını isterseniz bir Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) başvurusu yapmalısınız.

Daimi Oturum Hakkı statünüzü kaybetmek ve ikamet süresi gereklilikleri ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için lütfen Vatandaşlık ve Göçmenlik Kanada (CIC) sayfasında ilgili bölümü inceleyiniz(detayları Ingilizce ya da Fransızca olarak okuyabilirsiniz).

Daha önce Daimi Oturum Hakkı Sahibi olduysanız ve kendinizi bu statüde görmüyorsanız lütfen bu bölümü okuyunuz:

Resmi bir değerlendirme yapılana kadar daimi oturum hakkı sahibi sayılırsnız. İkamet süresi gerekliliğini yerine getirmediyseniz dahi bu geçerlidir. Dolayısıyla Kanada’ya giriş yapabilmek için Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) başvurusu yapmalısınız ki bir vize memuru oturum hakkı statünüzü değerlendirebilsin. Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) istemeseniz bile, dolduracağınız form oturum hakkı statünüzün değerlendirilmesi için gerekli bilgiyi içerir.

Vize veya izin belgesine de ihtiyacınız varsa, Daimi Oturum Hakkı Sahibi Seyahat Belgesi (PRTD) başvurunuzu vize veya izin belgesi başvurunuz ile birlikte sunabilirsiniz. Bu durumda sadece vize veya izin için gerekli ücreti yatırmanız yeterli olacaktır. Oturum hakkı statünüzün değerlendirilmesi için ayrıca bir ücret yatırmanız gerekmeyecektir. Eğer vize memuru ikamet süresi gereklerini yerine getirmediğiniz kanaatine varırsa, artık Kanada daimi oturum hakkı sahibi olmadığınızı size bildirecektir. Bu durumda diğer geçici ziyaretçi başvuru sahiplerinin karşılaması gereken giriş şartlarını sizin de karşılamanız gereklidir.

Kanada Transit Geçiş

Transit vize

Eğer Kanada’nın vize uyguladığı bir ülkenin vatandaşıysanız, -Kanada’da sadece aktarmalı bir uçuş vasıtasıyla bir başka ülkeye seyahat etmek için bulunuyorsanız dahi- Kanada üzerinden seyahat edebilmek için Transit Vize almak durumundasınız.

Transit Vize için herhangi bir ödeme yapılmaz. Transit vizeye Ziyaretçi Vizesi Başvuru Formunu doldurarak başvurabilirsiniz. İlgili bilgi ve açıklamalar için web sitemizi ziyaret ediniz. Başvuru Formlarınızı elçiliğe doğrudan ya da elektronik olarak sunabilir veya bir Vize Başvuru Merkezine iletebilirsiniz.

Herhangi bir geçikmeye meydan vermemek için Türk vatandaşlarının başvurularını, planladıkları seyahat tarihinden en az 3 hafta önce sunmaları önerilmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Kart sahiplerinin, Kanada’daki herhangi bir havaalanından transit geçiş yapmaları için, transit vizeye ihtiyaçları yoktur.

Yararlı Bilgiler

Kanada İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Büyükdere Caddesi Tekfen Tower– Kat 16 Levent 4, İstanbul / Türkiye

Tel: +90 ()212)385 97 00

Fax: +90 (212 )357 10 00

Email: ISTBL-CS@international.gc.ca

Çalışma saatleri

Pazartesi – Cuma 09:00 – 12:00

Gerekli Belgeler

Aşağıdaki listeyi dikkatlice okuyup başvurunuzun sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için belgeleri eksiksiz olarak başvuru sırasında yanınızda bulundurunuz.

Profesyonel Vize danışmanlarımız ile görüşerek ilgili tüm süreci öğrenebilir!

Vize Başvuru Sürecinizi Hızlı Bir Şekilde Başlatabilirsiniz